Class Details

Verrijkingsmodule

Ontwikkelingsvraagstukken

Hoe is het mogelijk dat het in de wereld materieel gezien zo ongelijk verdeeld is? Welke geschiedenis gaat daaraan vooraf en welke mogelijke oplossingen om dit te bestrijden zijn er? Bekijk inkijkexemplaar
  • Auteur
    Lineke Karssenberg
  • Leeftijd
    vanaf 15 jaar
  • Kosten
    €80
  • Bestellen

Omschrijving

‘Het ontwikkelingsvraagstuk’ is een complexe kwestie, waarin vele factoren een rol spelen. Deze module geeft inzicht in een aantal algemene in’s and out’s, maar gaat vooral in op specifieke vraagstukken die zich voordoen op de continenten Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Aan de hand van artikelen en casus-gerichte opdrachten verdiept de leerling zich in onder andere de rassendiscriminatie in Zuid-Afrika, de positie van de vrouw in Bangladesh en de macht van drugsbaronnen in Colombia. Hierbij staat de visievorming van de leerling centraal. De leerling sluit de cursus af met het schrijven van een beschouwend artikel met als doelgroep de lezers van het magazine Internationale Samenwerking (IS).

Inhoud

De school wordt lid gemaakt van het tijdschrift voor internationale samenwerking IS. Tevens worden losse leeswijzers voor de Engelstalige artikelen meegeleverd..